W 2024 r. nasze czekolady otrzymały łącznie aż 6 nagród w konkursie International Chocolate Awards!
To "Oskary" czekoladowego świata i marzenie każdego twórcy czekolady kraftowej.
Konkurs International Chocolate Awards został założony w 2012 roku i jest prowadzony przez IICCT wraz z grupą niezależnych międzynarodowych partnerów z wieloletnim doświadczeniem w degustacji i ocenie czekolady. Sędziowie są wybierani spośród ekspertów sensorycznych i członków IICCT Alumni. Konkursy odbywają się w coraz większej liczbie krajów i regionów na całym świecie w rundach bean-to-bar i craft chocolatier. Zwycięzcy konkursów regionalnych są oceniani wspólnie podczas światowego finału, który jest świętem najlepszych zgłoszeń roku.
Nagrody otrzymały 3 nasze tabliczki
- czekolada ciemna 73 % infuzowana słodem żytnim i kolendrą - złoto w konkursie europejskim i brąz na finałach światowych
- czekolada mleczna 60 % infuzowana pieprzem syczuańskim - srebro w konkursie europejskim i srebro na finałach światowych
- czekolada mleczna 59 % Filipiny - złoto w konkursie europejskim i dodatkowa nagroda "Gold chocolate maker" w tej kategorii
Dlaczego inne nasze czekolady nie maja nagród? Proste - bo tylko 3 powyższe wysłaliśmy na konkurs! Ale bez obaw, w 2025 r. damy sędziom szansę ocenić wszystkie!